Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΑΝΕΙΑ (ΒΙΛΙΑ-ΑΙΓΟΣΘΕΝΑ-ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ)Διαδρομή: .................../2012, Αναχώρηση από Αθήνα 0700- Αφιξη Βίλια 0830-Τακτοποίηση αμαξιών και εκκίνηση 0930 - Τερματισμός 1430 - Μπάνιο & συνεστίαση μέχρι τις 1700. Τοποθεσία: Κιθαιρώνας, Βίλια Tύπος: Κατάβαση, Μήκος:12,9 Χλμ., Ώρες: 5 με στάσεις, Κατεύθυνση: Δ-Ν-Δ, ΥΔ κατάβασης: 525μ. Υ min/max: 0/665μ. Βλάστηση: Πεύκα, Πόσιμο νερό: Καμμία πηγή, Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη. Σήμανση:Ανύπαρκτη + Χάρτης + GPS
Περιγραφή : Αφήνουμε τους επιβάτες στα Βίλια, οι οδηγοί συνεχίζουν με 2 αμάξια για τον όρμο του Πόρτο Γερμενού όπου φθάνουν μετά από 24 λεπτά και 17,5Χλμ για να αφήσουν το ένα και να γυρίσουν με το άλλο. 
Το μονοπάτι ξεκινά στα Βίλια απέναντι από τη πόρτα της κατασκήνωσης του πρώην Ταμείου Μετάλλου με κατεύθυνση δυτικά και δια μέσου της Κάτω Μπέλιζας και νότια του οικισμού Αγίου Νεκταρίου στη Μαγγούλεζα συναντάει το παλιό «δρόμο» που ένωνε τα Βίλλια με το Πόρτο Γερμενό στο ρέμα Τσόκα και μέσω του Λημικού καταλήγει στο γραφικό εξωκλήσι του Αι Γιάννη.
Μετά το εξωκλήσι και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων υπάρχει διασταύρωση 3 δρόμων όπου μπορεί κάποιος να πάρει τον αριστερό δρόμο με νότια κατεύθυνση και να βγει στον δημόσιο κεντρικό δρόμο και να ακολουθήσει δυτική πορεία για 300 περίπου μέτρα τον ασφάλτινο δρόμο προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και 30 μέτρα πριν την εκκλησία να πάρει τον αριστερό χωματόδρομο και δια μέσου του ελαιώνα να συναντήσει το φαράγγι στο Χώνι και να καταλήξει στο κάστρο των Αιγοσθένων.
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: εύκολή και βατή διαδρομή μέσα από το δάσος . Συναντάς ότι έχει απομείνει από τον πλακόστρωτο δρόμο των μουλαριών την εντυπωσιακή θέα στα βράχια του το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο στον Αι Γιάννη. 
Κάνουμε το μπάνιο μας, κολάτσισμα ή ταβέρνα κατά βούληση και επιστροφή με το αυτοκίνητο στα Βίλια.
Σημ. : Παρόλο που ο χάρτης της ανάβασης για Κιθαιρώνα πούχουμε ΔΕΝ έχει το μονοπάτι, υπάρχει η παραπάνω αναλυτική περιγραφή και το ίχνος GPS από το EveryTrail που ήδη καταγράφηκε, και συμπτίπτει με την περιγραφή και θα φορτωθεί προς χρήση. Επίσης υπάρχει και u-tube του EOΣ Αθηνών από τη διαδρομή αυτή εδώ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: