Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΑΝΕΙΑ (ΠΑΡΑΒΙΡΕΖΑ-ΣΚΑΛΑ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ-ΑΓ.ΣΩΤΗΡΑ)


Διαδρομή: ...................../201, Αναχώρηση από Αθήνα 0900- Αφιξη Πίσια 1030-Τακτοποίηση αμαξιών και εκκίνηση 1100 - Τερματισμός 1300 - Μπάνιο & συνεστίαση μέχρι τις 1600. Τοποθεσία: Παραβίρεζα - Σκάλα Γερακίνας Γερανείων Tύπος: Κατάβαση, Μήκος:7,5 Χλμ., Ώρες: 2 με στάσεις, Κατεύθυνση: BΑ-Β, ΥΔ κατάβασης: 540μ. Υ min/max: 0/540 μ. Βλάστηση: Πεύκα, Πόσιμο νερό: Καμμία πηγή, Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη. Σήμανση:Ανύπαρκτη + Χάρτης + GPS
Περιγραφή : Αφήνουμε τους επιβάτες στα Πίσια, οι οδηγοί συνεχίζουν με 2 αμάξια για τον όρμο της Αγίας Σωτήρας στο Σχίνο όπου φθάνουν μετά από 10 λεπτά και 15Χλμ για να αφήσουν το ένα και να γυρίσουν με το άλλο.  Ξεκινάμε πεζή από την άσφαλτο, περνάμε τον Αγιο Νεκτάριο έξω απ τα Πίσια, συνεχίζουμε σε χωματόδρομο και μονοπάτι Παραβίρεζας, μετά στη σκάλα της Γερακίνας δίπλα σε απότομο φαράγγι χωρίς νερό και καταλήγουμε στον Σχίνο τον οποίο και διασχίζουμε για την παραλία της Αγίας Σωτήρας. Κάνουμε το μπάνιο μας, κολάτσισμα ή ταβέρνα κατά βούληση και επιστροφή με το αυτοκίνητο στα Πίσια.
Η διαδρομή είναι τακτική από πεζοπορικούς ενώ από ορειβατικούς συνδυάζεται με ανάβαση στη Μεγάλη Ντουσκιά μετά Λάκα Ντουσκιά - όπου έχουμε πάει σε προηγούμενη μας εξόρμηση και μετά κατάβαση της Σκάλας (φυσικά τους μαζεύει λεωφορείο μετά)
Στους χάρτες με κίτρινο η πεζοπορική διαδρομή και με λευκό η αυτοκινητιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: